Social

TINERII DIN PLATFORMA DA SUNT ÎMPOTRIVA MAJORĂRII BUGETULUI PENTRU ÎNTREŢINEREA ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE

27 decembrie, 2019

Vreo 10 reprezentanţi ai organizaţiei de tineret ai partidului Platforma DA au desfăşurat vineri un flashmob în faţa clădirii Preşedinţiei, protestând împotriva majorării bugetului pentru întreţinerea administraţiei prezidenţiale.

Potrivit agenției INFOTAG, ei ţineau pancarte cu mesajele: „100 mii lei pe zi pentru Preşedinţie, iar 20 lei pentru studenţi!”, „Tu ai putea să trăieşti cu 600 de lei lunar?”, „Pe noi nu ne ajută părinţii”.

Unul dintre organizatorii acţiunii şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că întreţinerea Aparatului Preşedintelui a fost majorată în 2020 aproape de două ori, de la 18 mil. lei la 35,3 mil. lei.

„În afară de administrația prezidențială, în Moldova cea săracă nu mai avem pe ce cheltui banii? Pentru știință, tineret și sport sunt alocaţi 20 mil. lei, iar pentru Președinție cu 15 mil. lei mai mult. Într-o țară în care jumătate din populație trăiește sub limita sărăciei, o mulțime de probleme ar putea fi rezolvate cu ajutorul mijloacelor bugetare. De exemplu, nimeni din această clădire pompoasă nu se întreabă cum studenții de la universitățile din Chișinău trăiesc cu burse de 600 de lei în căminele mizerabile, fără comodităţi elementare?! În Moldova, bursa trebuie majorată până la cel puțin 100 de euro. Și acesta va acoperi cumva cheltuielile noastre. Majorarea bugetului pentru Președinție, care a fost aprobată de Guvernul lui Ion Chicu, ar fi suficientă pentru a face reparaţii în toate căminele studențești din capitală”, a spus activistul Platformei DA.

În opinia sa, exodul tinerilor din țară a devenit catastrofal și ireversibil anume din cauza că, în ultimii ani, autoritățile nu sunt atente la necesităţile tinerilor.

„Vom începe o campanie de colectare a semnăturilor în favoarea cerinţelor noastre și ne rezervăm dreptul de a organiza proteste și greve ale studenților”, au promis activiștii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.27 18:24 Svetlana
    Aici opozitia face o gresala mare, aici presedinte nu are nici un interes.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.