Social

FIUL PROCURORULUI GENERAL AL RUSIEI A DEVENIT COPROPRIETARUL POSTURILOR DE TELEVIZIUNE „PRIMUL ÎN MOLDOVA” ŞI ACCENT TV

30 decembrie, 2019

Fiul mai mic al procurorului general al Rusiei, Igor Ceaika, a devenit proprietarul a 51% din acţiunile companiei „Media Invest Service”, care este fondatorul Telesistem TV, care deţine posturile de televiziune „Primul în Moldova” şi Accent TV, ce sunt controlate de Partidul Socialiştilor din RM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta scrie publicaţia openmedia.io, potrivit căreia partenerul de afaceri al lui Ceaika a devenit omul de afaceri Vadim Ciubară, care deţine restul de 49% ale „Media Invest Service” şi care deţine şi funcţia de director general.

Publicaţia aminteşte că Ceaika se află de mult în relaţii cu cercuri de afaceri moldoveneşti. Totodată, el gestionează activitatea Consiliului economic moldo-rus, precum şi este ambasadorul de afaceri al asociaţiei „Delovaia Rossia”.

În septembrie, fratele Preşedintelui RM, Alexandru Dodon, a devenit partenerului lui Igor Ceaika într-o afacere cu deșeurile. Compania celor doi se va concentra pe reciclarea deșeurilor industriale și recuperarea terenurilor în FR.

În februarie s-a anunţat despre participarea lui Ceaika la operațiunea de eliberare a piloților moldoveni Lionel Buruiană și Mihai Crihan din captivitatea talibanilor, fapt pentru care a primit mulțumiri de la Președintele Igor Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.30 13:27 Fima
    Era clar de la inceput ca Ceaica are interes in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.