Social

PROCURORUL VIOREL MORARI NU-ŞI RECUNOAŞTE VINOVĂŢIA ŞI REFUZĂ SĂ COOPEREZE CU ANCHETA – PROCURATURA GENERALĂ

13 ianuarie, 2020

Procurorul Viorel Morari, care a fost reţinut vineri şi a fost înlăturat din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie, nu-şi recunoaşte vinovăţia, refuză să coopereze cu ancheta şi l-a ameninţat pe procurorul de caz. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară şi pentru a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”, se arată în comunicat.

Site-ul anticoruptie.md menţionează că dosarul intentat lui Morari pentru abuz de serviciu și fals în acte publice se află în gestiunea procurorului Vladislav Căruceru, care până nu demult era vizat într-un dosar gestionat de Procuratura Anticorupţie.

„Toamna trecută, procurorii anticorupție au intentat pe numele lui Căruceru un dosar penal, acesta fiind bănuit că ar fi avertizat persoanele implicate în schemele de spălare de bani de la întreprinderea „Metalferos” despre percheziția ce urma să se desfășoare a doua zi la ei. În dosar au fost anexate poze și înregistrări video cu Căruceru în timp ce i-ar fi avertizat pe viitorii învinuiți în dosarul „Metalferos”, menţionează publicaţia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.