Social

CHIŞINĂUL VA EXTINDE COOPERAREA CU BUCUREŞTIUL

15 ianuarie, 2020

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat miercuri, în ședință extraordinară, Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

Potrivit agenţiei INFOTAG, documentul a fost susținut de toți cei 42 de consilieri prezenți. Acordul adiţional prevede efectuarea unui schimb de experiență între autoritățile municipale în proiectele de dezvoltare locală; promovarea proiectelor în domeniul economiei, culturii, tineretului, educației, turismului; cooperare interinstituțională în domeniul socio-economic, în problemele de acces la fondurile europene, transport, protecția mediului.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a mulțumit consilierilor pentru susţinere, menționând că Chișinăul și Bucureștiul au „o gamă largă de probleme pentru lucrările viitoare” și „tot ceea ce este în acord trebuie pus în practică cât mai curând posibil”.

Viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a salutat faptul că „locuitorii Chișinăului sprijină continuarea practicilor pozitive”.

„Sper că vom reuși să facem cât mai mult pentru ca locuitorii Chișinăului să fie mulțumiți. Primăria și Consiliul General al Municipiului București sunt întotdeauna deschise și gata să asculte opinia oricărui consilier pentru a stabili relații profesionale personale. Sper că după finalizarea campaniilor electorale, vom putea stabili relații interinstituționale bune”, a spus el.

Președintele fracţiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, a mulțumit părții române „pentru sprijinul multilateral, onest și continuu”.

„Oferiți asistență, în pofida declarațiilor dure ale unor politicieni în privinţa României și rămâneți partenerul numărul unu pentru RM. Cred că aprobarea documentului este totuşi un pas mic către unire”, a spus el.

După aprobarea în CMC, documentul va fi transmis la MAEIE, iar apoi spre aprobare în Consiliul General București.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.15 19:42 Grigore
    Inca un pas pentru Unire!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.