Social

UNIONIŞTII AU MARCAT PRINTR-UN „MINUT DE RECULEGERE” CREŞTEREA NUMĂRULUI DE INFRACŢIUNI CU IMPLICAREA MINORILOR

23 ianuarie, 2020

Mişcarea politică „Unirea”, constituită de cinci partide unioniste, a desfăşurat joi, în faţa Preşedinţiei, acţiunea „minut de reculegere”, dedicată creşterii numărului de infracţiuni cu implicarea minorilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la acţiune au participat câteva zeci de persoane, care au afişat pe gard imagini cu victime, materiale de reportaj, precum și imagini ale Președintelui Igor Dodon cu cuvintele „Moldova nu are viitor”.

Potrivit președintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, acţiunea este „un protest împotriva regimului lui Dodon, care nu face nimic pentru a preveni valul de crimă”.

„În timp ce apar știri despre omorul unui tânăr de către un carabinier, despre incendierea tatălui de către propria fiică, despre uciderea unui copil de un al copil, Dodon schiază, merge la Moscova. Cum poţi avea o agendă internațională încărcată când în ţară se întâmplă aşa ceva?! El nu este demn de funcţia de președinte”, consideră liberalul.

Potrivit președintelui Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, „lupta împotriva criminalității nu l-a preocupat pe Președintele Igor Dodon nici în timpul lui Plahotniuc, care nu i-a permis să ia măsuri, şi nici acum, căci nu propune niciun fel de soluții, iar acest fapt este condamnabil”.

Mişcarea „Unirea” a propus un şir de măsuri pentru prevenirea infracțiunilor, inclusiv „confiscarea armelor albe și armelor de foc neînregistrate; verificarea de către poliție a situațiilor din familiile social-vulnerabile care au manifestat anterior un comportament agresiv; patrularea de către poliție a locurilor unde se adună tinerii”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.24 12:51 Liviu
    Cam straniu sa arata toate aceasta propaganda...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.