Social

VLADIMIR PLAHOTNIUC I-A PROPUS ACTUALULUI PROCUROR GENERAL, ALEXANDRU STOIANOGLO, SĂ PREIA FUNCȚIA ÎNCĂ DIN ANUL 2013

21 februarie, 2020

Oligarhul Vladimir Plahotniuc i-a propus actualului procuror general, Alexandru Stoianoglo, să preia funcția încă din anul 2013. Potrivit agenției INFOTAG, dezvăluirile au fost făcute chiar de procurorul general, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

În același timp, în cadrul întrevederii, el i-a pus câteva condiții lui Plahotniuc.

„Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general”, a declarat Alexandru Stoianoglo.

El a respins afirmația potrivit căreia din 2007 (după demisia din funcția de adjunct al procurorului general - „I.”), nu a avut legături cu Procuratura.

„Nu este adevărat că, din 2007, nu am avut contacte cu procuratura. În 2010-2014, am fost președintele Comisiei Securitate din Parlament și am contacte cu conducerea de atunci a procuraturii. Pot spune că îmi cunosc adjuncții. Am activat împreună în diferite perioade și sunt sigur că, în prezent, ei sunt cei mai potriviți, buni profesioniști în domeniile de care sunt responsabili”, a spus procurorul general.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.22 12:20 David
    De ce inca nimeni nu sta dupa grate?
  2. 2020.02.22 12:25 Nina
    Dl Stoeanoglo fare tot corect dar prea incet din pacate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.