Social

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PROPUNE SĂ FIE ANUNŢAT COD GALBEN DE PERICOL PENTRU A PREVENI ÎMBOLNĂVIRILE CU CORONAVIRUS

24 februarie, 2020

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale propune să fie anunţat Cod galben de pericol la nivel naţional pentru a preveni pătrunderea şi răspândirea coronavirusului (Covid-19) în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, acest subiect a fost discutat luni, la şedinţa Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, convocată de prim-ministrul Ion Chicu.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat despre evoluția extinderii coronavirusului în Europa și în apropierea nemijlocită a Republicii Moldova și a precizat că Organizația Mondială a Sănătății nu a îndemnat să fie impuse restricții de călătorie.

„Ministerul monitorizează permanent evoluția situației epidemiologice și păstrează toată instituțiile în stare de pregătire maximă. Oficiul OMS din Chișinău este în legătură permanentă cu responsabilii din țările unde a fost identificat virusul. Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP) a primit din Germania seturi de teste pentru depistarea coronavirusului. Instituțiile medicale dețin stocuri suficiente de medicamente și articole parafarmaceutice. ANSP a instruit specialiștii din cadrul Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal”, a spus ea.

În opinia ministrului, alerta de Cod galben va permite să fie intensificată comunicarea și cooperarea între structurile implicate, iar ministerul va transmite tuturor instituțiilor responsabile măsurile care trebuie întreprinse.

Reprezentantul OMS în Moldova, Igor Pokanevych, a îndemnat autoritățile să se pregătească pentru apariția cazurilor de infectare și să fie gata pentru gestionarea calmă a situației. El a vorbit despre măsurile întreprinse de autoritățile din Italia pentru a preveni răspândirea epidemiei în afara regiunilor și a accentuat aplicarea măsurilor de izolare a localităților unde sunt identificate cazuri de infectare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.24 15:44 Stanislav
    In mod serioz noi ca stat nu putem sa facem nimic...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.