Social

​NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19 ÎN MOLDOVA A AJUNS LA 94

23 martie, 2020

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Moldova a ajuns la 94. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat luni dimineaţa, la un briefing, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ei, 38 de persoane s-au infectat în străinătate (Italia, Franța, Marea Britanie, Elveția, Ucraina şi Rusia), iar în restul cazurilor este vorba de infectare locală (Chișinău – 24, Hâncești – 15, Căuşeni – 4, Ialoveni şi Ştefan Vodă – câte 3, Sângerei – 2, Soroca, Cantemir şi Anenii Noi – câte un caz).

Ministrul a spus că majoritatea pacienților se află la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” (80), inclusiv 10 persoane în stare gravă, șapte în stare satisfăcătoare, iar restul în stare medie.

„De asemenea, opt copii au fost internaţi în Spitalul municipal de boli contagioase pentru copii. Toţi sunt în stare medie. La Spitalul Clinic Republican se află trei pacienți, doi dintre ei în stare gravă, iar al treilea în stare medie”, a spus ea.

Dumbrăveanu a confirmat că printre cei bolnavi sunt şi angajați ai instituțiilor medicale și ai Poliției de Frontieră.

„Pe prima linie a luptei împotriva bolii se află lucrătorii medicali, Poliția de Frontieră, precum și ceilalţi reprezentanți ai menţinerii ordinii publice. Ei sunt supuşi unui risc înalt”, a spus ea.

În acest sens, ministrul şi-a exprimat regretul că o mamă cu copil mic a fost internată în spital, dar a ascuns de medici că a fost în contact cu un bărbat care a revenit recent dintr-o țară infectată.

„Ea s-a aflat la spital câteva zile, însă numai după ce a completat fişa epidemiologică și a fost identificat cercul de contacte al tatălui acestei familii, femeia a recunoscut această informație. Ea a pus în pericol lucrătorii medicali care au luptat pentru viața și sănătatea copilului ei”, a spus ea.

Ministrul a îndemnat încă o dată oamenii să respecte recomandările și instrucțiunile medicilor și să nu ascundă informații care au o importanță deosebită în situația actuală, precum și să prezinte date veridice cu privire la contactele din ultimul timp.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.23 13:37 Galina
    Din pacate creste numar oamenilor care deja sunt bolnave...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.