Social

SĂPTĂMÂNA ACEASTA, ÎN MOLDOVA VOR SOSI DIN CHINA TREI TONE DE MEDICAMENTE, MATERIALE ŞI ECHIPAMENTE MEDICALE

24 martie, 2020

Săptămâna aceasta, în Moldova vor sosi din China trei tone de medicamente, materiale şi echipamente medicale. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest subiect a fost discutat la întrevederea Preşedintelui RM, Igor Dodon, cu Ambasadorul RPC la Chişinău, Zhang Yinghong.

„Ajutorul umanitar care urmează să vină în cel mai scurt timp din Republica Populară Chineză în Moldova și care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare, inclusiv 100 mii de respiratoare de protecție, peste 2500 de teste diagnostice etc., va fi extrem de binevenit în contextul acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19”, a comunicat Preşedintele pe pagina sa de facebook.

El a mulţumit părții chineze pentru sprijinul acordat Moldovei în combaterea și prevenirea răspândirii coronavirusului de tip nou.

„Am apreciat buna cooperare dintre statele noaste în toate domeniile de interes comun, exprimând gratitudine pentru asistența considerabilă oferită de China țării noastre în diverse domenii de importanță majoră. Pe final, am fost unanimi în opinia privind oportunitatea de a continua o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-chineze”, a subliniat Dodon.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.24 10:29 Ana
    China sustina pe toti ca ea deja stie ce inseamna coronavirus.
  2. 2020.03.24 10:30 Ovidiu
    China demonstreaza ca ea este puternica si are o puterea care este cea mai organizata in lume.
  3. 2020.03.24 10:31 Vsevolod
    Bravo Chinei si poporul chinezesc!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.