Social

FOSTUL DEPUTAT DEMOCRAT CONSTANTIN ŢUŢU S-A PREDAT BENEVOL AUTORITĂŢILOR MOLDOVENE

30 martie, 2020

Fostul deputat democrat Constantin Ţuţu vineri s-a predat benevol autorităţilor moldovene. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunţă serviciul de presă al procuraturii Generale.

Potrivit comunicatului, „Ţuţu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița”.

„Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită. Potrivit prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, el urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicat.

După cum a informat anterior INFOTAG, în septembrie 2019, instanța de judecată a emis un mandat de arestare pe numele lui Ţuţu. El a fost acuzat de implicare în contrabandă cu chihlimbar în proporţii deosebit de mari, în scheme de contrabandă cu țigarete și alcool, precum și de trafic de influență în perioada când era deputat al Parlamentului în timpul guvernării Partidului Democrat – în anii 2016-2019.

Ţuţu a părăsit Moldova imediat după schimbarea guvernării, odată cu fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. După aceea, mass-media moldovenească a scris de mai multe ori că Ţuţu a fost văzut la Odessa. La sfârșitul anului trecut, a devenit cunoscut faptul că el traversat pe jos frontiera cu România printr-un punct de control din regiunea Cernăuți a Ucrainei. El deţine şi cetăţenia română.

Ţuţu a câștigat diferite turnee internaționale de kickboxing și lupte mixte. La începutul anului 2010, el avea statut de acuzat într-un dosar de omor, dar instanța l-a achitat. După aceea, Ţuţu a intrat în anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, asigurându-i securitatea.

La sfârșitul lunii iulie 2019, departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Rusiei a cerut în absență arestarea lui Plahotniuc pentru acuzația de organizare și participare la o comunitate infracţională. Organele de drept ruse îl acuză pe Plahotniuc și pe Ţuţu de 28 de episoade de contrabandă și trafic de droguri în proporţii deosebit de mari, precum și de crearea unui narcosindicat internațional.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.30 11:43 Galina
    De ce el a hotarit anume asa?
  2. 2020.03.30 11:48 Boris
    Ce metamorfoza santimplat cu dl Tutu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.