Social

ÎN MOLDOVA AU FOST ÎNREGISTRATE 70 DE CAZURI NOI DE COVID-19, IAR NUMĂRUL TOTAL AL PERSOANELOR INFECTATE A AJUNS LA 423

02 aprilie, 2020

În ultimele 24 de ore, în Moldova au fost înregistrate 70 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 423. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, miercuri seara, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Au fost efectuate 329 de teste, iar în 70 de cazuri rezultatul a fost pozitiv. Din acest număr, doar două cazuri au fost confirmate la persoane venite din străinătate, din Marea Britanie. Restul cazurilor sunt de infectare locală. Totodată, a fost înregistrat un caz de deces în regiunea transnistreană”, a spus ministrul.

Premierul Ion Chicu a îndemnat din nou cetățenii să respecte cu strictețe restricțiile. El a remarcat în special că oamenii nu trebuie să participe la slujbe religioase.

„Poliția spune că astfel de slujbe au loc în continuare. Între timp, tot mai multe cazuri de infectare se înregistrează în rândul preoților. Există deja cazuri când copiii, membrii familiilor preoților sunt infectați”, a spus premierul.

El a constatat că „continuă să crească numărul celor infectați”.

„Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru. Presupunem că apogeul numărului de persoane infectate urmează să aibă loc în perioada 10-15 aprilie. Trebuie să fim gata pentru acest lucru și să respectăm strict regimul stării de urgență”, a spus Chicu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.02 11:01 Paulina
    Pina chind statistica creste din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.