Social

​ZILNIC, 600 DE LUCRĂTORI MEDICALI SUNT ADUŞI LA MUNCĂ ȘI ACASĂ DIN BANII PRIMĂRIEI CHIȘINĂU

02 aprilie, 2020

Din mijloacele bugetului municipal al Chișinăului, zilnic 600 de lucrători medicali sunt aduşi la muncă și acasă cu 30 de microbuze închiriate, a comunicat, joi, într-o conferință de presă online, primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat că sunt transportați nu numai cei care locuiesc în Chișinău, ci și cei din afara oraşului, la o distanță de până la 50 km.

Ceban a amintit că, de aproape două săptămâni, transportul public municipal transportă pasagerii gratuit.

„Pe linie ies până la 321 de troleibuze și 104-110 autobuze. În week-end, numărul acestora este redus la 80 de unități. Prin decizia Comisiei pentru Situații Excepţionale, conductorii au fost trimiși în concediu plătit pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Pierderile zilnice ale bugetului Primăriei pentru transport variază de la 1,7 mil. la 2 mil. lei. Regimul de transport gratuit va dura pe o perioadă nedeterminată”, a spus el, îndemnând locuitorii să nu se deplaseze în oraș fără necesitate stringentă.

Ceban a amintit că ieşirea din casă este permisă doar în trei cazuri: la muncă, la farmacie sau instituție medicală și la magazin alimentar.

„În Chișinău sunt aproximativ 35 de mii de locuitori care fac parte din diferite categorii de risc. Este vorba de familiile cu mulţi copii, persoanele cu dizabilități, persoanele în vârstă. Ei sunt ajutați de până la 5 mii de asistenți sociali, precum și de 4 mii de voluntari. Este vorba despre procurarea produselor alimentare, livrarea medicamentelor până la ușa apartamentului sau casei în care locuiesc ei”, a evidenţiat el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.