Social

PRIMARUL CHIŞINĂULUI: DATA DESCHIDERII CENTRULUI DE CARANTINĂ DE LA „MOLDEXPO” NU ESTE ÎNCĂ STABILITĂ

02 aprilie, 2020

Data deschiderii centrului de carantină pe teritoriul centrului expoziţional „Moldexpo” nu este încă stabilită, a comunicat, joi, într-o conferință de presă online, primarul Chişinăului, Ion Ceban.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat că dotarea unei astfel de instituții medicale este „o sarcină stringentă, ținând cont de pandemia de coronavirus care cuprinde țara tot mai mult în fiecare zi”.

„Înţelegând bine că situația este critică, Primăria şi-a asumat cheltuielile pentru dotarea și întreținerea ulterioară a centrului. Deși, la drept vorbind, aceasta nu este prerogativa noastră. Dar în această situație, am decis să acționăm cât mai repede posibil, fără întârziere. Pe lângă plasarea paturilor în centru și a echipamentelor necesare luate de la spitalul nr. 3, va fi organizată hrana pentru personalul medical și pacienți, sunt prevăzute cheltuieli pentru logistică, evacuarea deşeurilor. La centru vor fi patru intrări. Actualmente, secţia numărul 1 este gata de lucru. La centru preliminar vor fi aduşi de la cinci spitale din capitală pacienții cu diagnosticul confirmat. Primăria a alocat suplimentar un milion de lei pentru dotarea centrului. Responsabil de funcționarea acestuia a fost numit pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc. Ultimul cuvânt referitor la deschiderea centrului îl va avea conducerea Ministerului Sănătății”, a menţionat primarul.

Potrivit lui Ceban, pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, măștilor, mănușilor și costumelor speciale, din bugetul orașului s-au cheltuit 7,5 mil. lei.

„Dar considerăm că aceste cheltuieli sunt justificate, deoarece este vorba de viața conaţionalilor noștri”, a subliniat primarul capitalei.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.02 16:14 Boris
    Dl Ceban are grija de oameni simple, el ti cuvint, dace propune ceva, bravo dl Ceban!
  2. 2020.04.02 16:17 David
    Primarul nostru este foarte si foarte activ, el acolo unde sunt probleme care trebue sa fie rezolvate.
  3. 2020.04.02 16:19 Liza
    Poate la Arena Chisinau era loc mai bun?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.