Social

MAEIE A PUBLICAT GRAFICUL CURSELOR AERIENE PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI PENTRU REPATRIEREA CONCETĂȚENILOR DE PESTE HOTARE

03 aprilie, 2020

În perioada 6 - 19 aprilie, vor fi organizate 14 curse charter pentru repatrierea cetăţenilor moldoveni care sunt blocați în străinătate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care a publicat pe pagina sa graficul zborurilor, aprobat în ajun de Comisia pentru Situații Excepţionale.

Potrivit deciziei sale, în perioada 6-12 aprilie vor avea zboruri din Chișinău spre Frankfurt (Germania), Lisabona (Portugalia), Madrid (Spania), Bruxelles (Belgia), Varșovia (Polonia), Dublin (Irlanda) și Londra (Marea Britanie).

Iar în perioada 13-19 aprilie moldovenii vor putea veni acasă din Amsterdam (Olanda), Veneția (Italia), Paris (Franța), Berlin (Germania), Roma (Italia), Londra (Marea Britanie) și Praga (Cehia).

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale, de bilete pentru cursele respective vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate.

Cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă.

În ajun, un nou caz de escrocherie a fost înregistrat la Praga, unde aproximativ 200 de cetățeni moldoveni trebuiau să zboare în patrie, potrivit biletelor achiziționate de la nu se știe cine. Dar zborul nu a avut loc. Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat că zborul nu a fost aprobat de Comisia pentru Situații Excepţionale și este vorba de escroci care au vândut bilete de zbor. Următorul zbor pe această cursă este programat pentru 3 aprilie de compania „Fly One”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.03 13:51 Andrei
    Noi trebue sa aducem pe toti cetatanii nostrii acasa in Moldova. Asta este oblogatiunea statului moldav.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.