Social

SONDAJ: MAI PUŢIN DE JUMĂTATE DIN CETĂŢENII ANGAJAŢI AI MOLDOVEI CONTINUĂ SĂ MEARGĂ LA SERVICIU ÎN PERIOADA PANDEMIEI

06 aprilie, 2020

Mai puţin de jumătate din cetăţenii Moldovei (46,7%) care erau angajaţi în câmpul muncii înainte de începerea pandemiei de coronavirus COVID-19 continuă să meargă la serviciu. Despre aceasta arată rezultatele unui sondaj de opinie publicat luni de compania „Date Inteligente”.

Potrivit agenției INFOTAG, 19,7% continuă să lucreze de la distanță, 15,9% se află în concediu plătit, 12,5% sunt în șomaj tehnic, 1,8% și-au pierdut locul de muncă și 3,4% nu au răspuns la întrebare.

Sondajul a arătat că unei persoane aflate în perioada pandemică îi sunt suficiente 5,4 mii lei pentru o viață normală, unei familii din două persoane – 7,7 mii lei, din trei persoane – 8,7 mii lei, din patru persoane – 11,2 mii lei, din cinci persoane – 15 mii lei.

Conform sondajului, cetățenii republicii au început să aplice mai des măsurile de protecția împotriva coronavirusului, recomandate de medici și Organizația Mondială a Sănătății, decât așa-numitele metode tradiționale de protecție și prevenire. Dacă acum trei săptămâni, 44,5% dintre respondenți spuneau că respectă regulile de igienă personală pentru a se proteja împotriva COVID-19, acum 88,4% se spală regulat pe mâini, 62,3% folosesc geluri pe bază de alcool, 55,9% ies din casă numai atunci când este absolut necesar. De asemenea, mai înainte, cetățenii spuneau că mănâncă usturoi, ceapă și beau multă apă pentru a se proteja, iar în sondajul actual nu există astfel de răspunsuri.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (54,2%) poartă măști de protecție, 47,3% păstrează distanța socială de siguranţă, 45% poartă mănuși de protecţie, 35,4% nu ies din casă, ar 28,8% refuză să folosească transportul public.

Sondajul a fost realizat prin telefon de compania „Date Inteligente” la inițiativa proprie în perioada 30 martie – 4 aprilie în rândul a 381 de respondenți. Marja de eroare este de 3%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.