Social

ANGAJAŢII DIN SECTORUL PUBLIC VOR MAI STA ÎN CONCEDIU PLĂTIT ÎNCĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI

06 aprilie, 2020

Concediul angajaţilor din sectorul bugetar a fost prelungit cu încă două săptămâni. Potrivit agenției INFOTAG, această decizie a fost luată luni de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

„În legătură cu situația epidemiologică dificilă, Comisia a decis să extindă perioada de zile libere pentru angajații din sectorul public de la 7 până la 17 aprilie. În această perioadă, se va menţine salariul pentru toți angajații, cu recuperarea ulterioară a acestor zile conform unei decizii a Guvernului. Desigur, unii angajați pot fi chemați să lucreze prin decizia șefilor de ministere, departamente și instituții”, a comunicat premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing.

Potrivit lui, perioada zilelor libere plătite pentru sectorul public ar putea fi prelungită cu încă o săptămână, până pe 28 aprilie.

„Comisia va decide, totul depinde de situația epidemiologică”, a spus premierul.

El a subliniat că în această perioadă vor continua să activeze toate instituțiile medicale şi instituţiile care asigură securitatea națională, apărarea și ordinea publică.

„De asemenea, instituțiile de învățământ de toate nivelurile și toate formele de proprietate vor continua procesul de învățare la distanță, în regim on-line”, a spus premierul.

Ion Chicu nu a exclus că, după încheierea perioadei stării de urgență, Moldova ar putea trece la săptămâna de lucru de șase zile.

„Perioada următoarea de zile libere este destul de lungă. Posibil că zilele acestea vor fi recuperate introducând săptămâna de lucru de șase zile. Aşa a fost mai demult, cred că şi generația noastră poate recurge la o astfel de măsură, dacă va fi necesar”, a spus șeful Guvernului.

El a mai spus că Comisia a decis să interzică complet activitatea saloanelor de coafură, saloane de frumusețe, saloanelor SPA, care până acum puteau activa cu respectarea măsurilor de securitate.

„De asemenea, Comisia a permis amânarea termenului de desfăşurare a adunărilor anuale ale acționarilor în societățile pe acțiuni, care, de obicei, au loc în perioada de primăvară”, a spus Chicu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.