Social

ALTE DOUĂ PERSOANE CU COVID-19 AU DECEDAT ÎN MOLDOVA

07 aprilie, 2020

Alţi doi pacienţi cu coronavirus COVID-19 din Moldova au decedat, iar numărul total al victimelor a ajuns la 21. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat marţi, la un briefing, ministrul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ea a menţionat că ambii bărbaţi aveau câte 68 de ani şi au fost internaţi în spital pe 3 şi 6 aprilie în stare extrem de gravă.

Potrivit ministrului, în prezent, în Moldova sunt înregistrate 965 cazuri de infectare cu coronavirus COVID-19, dintre care 111 cazuri sunt de import, iar restul reprezintă infectare locală. Numărul total de teste efectuate a ajuns la 4,59 mii.

Dumbrăveanu a spus că 77 de pacienți sunt în stare gravă, 335 sunt în stare medie, restul sunt în stare satisfăcătoare, iar 40 de persoane s-au vindecat.

De asemenea, ea a menționat că Ziua Mondială a Sănătății, marcată astăzi, are o importanță deosebită în acest an, deoarece întreaga lume se confruntă cu o epidemie globală. În acest context, ministrul a îndemnat cetățenii să respecte recomandările medicilor pentru a le facilita munca în lupta împotriva coronavirusului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.