Social

DIN 15 IUNIE, MOLDOVA VA RELUA CURSELE AERIENE REGULATE DE PASAGERI ŞI CHARTERELE REGULATE

04 iunie, 2020

Din 15 iunie, Moldova va relua cursele aeriene regulate de pasageri şi charterele regulate de pasageri. Potrivit agenției INFOTAG, această decizie a fost luată miercuri seara de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit hotărârii, „Aeroportul Internaţional Chişinău trebuie să asigure organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţa socială”.

„O condiţie este şi dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică”, se arată în document.

De asemenea, Comisia menţionează că „operatorii aerieni naţionali şi străini trebuie să asigure respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 de către personalul navigant şi pasageri”.

„Operatorii de deservire la sol (handling) trebuie să asigure transportarea pasagerilor din terminal spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare. Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi”, se menţionează în hotărâre.

Anterior, s-a menţionat că, după reluarea zborurilor, acestea vor fi efectuate numai în acele țări care au deschis comunicaţia aeriană cu Moldova. Traficul aerian internațional a fost suspendat pe 16 martie, când a fost introdusă starea de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.04 13:44 Petrea
    Chit mai repede trebue sa deschideti ruta cu Moscova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.