Social

CURTEA DE APEL CHIŞINĂU A ANULAT SENTINŢA ÎN PRIVINŢA LUI DAVID DAVITEAN, IAR DOSARUL A FOST TRIMIS LA REJUDECARE

04 iunie, 2020

Curtea de Apel Chişinău a anulat joi, la insistenţa procurorului, sentinţa în privinţa lui David Davitean, iar dosarul său a fost trimis la rejudecare în instanţa primară.

Potrivit agenției INFOTAG, în anul 2018, Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru jaf şi tâlhărie. Ulterior, Curtea de Apel i-a redus termenul până la 13 ani. Davitean nu o singură dată a declarat că dosarul său a fost fabricat de procurorii lui Vlad Plahotniuc.

În februarie 2020, procurorul general Alexandru Stoianoglo a anunțat că un grup special de procurori va analiza 38 de dosare în privinţa cărora există suspiciuni că ar fi fost pornite din motive politice. Printre acestea se număra şi dosarul lui Davitean.

Avocatul Anatol Istrate a declarat că, în ultimii doi ani, lucrând la acest dosar, Davitean a insistat că acesta „a fost fabricat”.

Dosarul lui Davitean va fi examinat în instanța primară de o nouă componență de magistrați. Decizia Curţii poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile.

Anterior, procurorii au închis dosarul penal împotriva președintei Fundației „Open Dialog”, Liudmila Kozlovskaia, și au retras mandatul de arestare pentru avocata Ana Ursachi (care se ascunde în străinătate deja de câțiva ani – „I.”).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.