Social

PREŞEDINTELE A DECLARAT CĂ DE LA 15 IULIE AR PUTEA FI ANULATE ALTE RESTRICŢII LEGATE DE CORONAVIRUS

29 iunie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a declarat că de la 15 iulie ar putea fi anulate alte restricţii legate de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat luni dimineaţa, după întrevederea săptămânală cu preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul.

„Am văzut la noi o dinamică pozitivă, nivelul de infectare cu coronavirus este în scădere. Săptămâna trecută au fost înregistrate cu 17% mai puține cazuri decât o săptămână mai devreme – 2050 comparativ cu 2640. A scăzut și nivelul de contagiozitate (câte persoane poate infecta o persoană cu coronavirus) – de la 1,19% săptămână precedentă până la 0,94% săptămâna trecută”, a spus Dodon.

Potrivit lui, dacă această tendință continuă, premierul va veni cu inițiativa de a elimina o serie de restricții. În special, este vorba despre anularea carantinei obligatorii de 14 zile pentru cetăţenii Moldovei care se întorc acasă.

El a menționat că, după vizita de lucru la Moscova, a fost testat la coronavirus, rezultatul fiind negativ.

„Știți că săptămâna trecută am fost în vizită de lucru la Moscova. Prevederile legii nu obligă să stai în carantină dacă ai fost în deplasare de serviciu și nu ai simptome vizibile ale bolii. Totuși, am decis să stau 72 de ore în autoizolare. După aceea, a trecut testul de coronaviurs, care este negativ”, a spus Dodon.

El a spus că, fără să încalce legea, de luni începe lucrul, iar săptămâna aceasta va avea mai multe vizite de lucru în țară.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.