Social

FABRICA "BUCURIA" ŞI-A SUSPENDAT ACTIVITATEA PENTRU EFECTUAREA REPARAŢIILOR ŞI MODERNIZĂRILOR TEHNICE PLANIFICATE

02 iulie, 2020

Produsele fabricii de cofetărie "Bucuria" sunt absolut inofensive. Cu o declaraţie în acest sens a venit miercuri Consiliul societăţii pe acţiuni în răspuns la declaraţia vicespeakerului Parlamentului, Alexandru Slusari, precum că mai mulţi angajaţi ai întreprinderii s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Consiliul consideră că "este suficient ca unui simplu consumator să-i fie transmisă într-un mod provocator informaţia că există cazuri de COVID-19 printre angajaţii "Bucuria" şi, prin urmare, nivelul vânzărilor scade brusc, eliberând piaţa pentru principalii concurenţi din Ucraina şi Rusia".

Despre faptul că produsele fabricii "Bucuria" sunt inofensive confirmă certificatele de conformitate şi inofensivitate.

"Din momentul declarării stării de urgenţă pe teritoriul Republicii Moldova, până în prezent, numărul angajaţilor companiei infectaţi cu COVID-19 este de 36 persoane", se arată în documentul citat, unde se menţionează că majoritatea s-a contaminat cu virusul în afara fabricii, în perioada de staţionare tehnică.

Referindu-se la suspendarea activităţii fabricii, Consiliul susţine că, în fiecare an, de-a lungul întregii istorii de 75 de ani, în luna iulie fabrica îşi sistează activitatea de producere pentru efectuarea reparaţiilor şi modernizărilor tehnice planificate.

SA "Bucuria" a decis să suspende activitatea de producere începând cu 19 iunie. Astfel, din 22 iunie, circa 800 de angajaţi sunt în concediu anual plătit.

"Sperăm ca domnii deputaţi să se gândească cu adevărat la problemele producătorilor autohtoni, cel puţin în această perioadă crucială pentru Moldova, când suntem forţaţi de circumstanţe. În prezent ne salvează propriile rezerve acumulate pentru modernizare, dar utilizate în final, pentru întreţinerea curentă", se arată în document, unde se spune că, pe parcursul ultimilor cinci ani, "Bucuria" transferă anual la buget circa 95 mil. lei. (Mai multe detalii aflaţi pe site-ul agenţiei INFOTAG - www.infotag.md - la rubrica "Comunicate de presă").

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.