Social

PROCURATURA DESFĂŞOARĂ PERCHEZIŢII LA FOSTUL SEDIU CENTRAL AL PDM, CARE APARŢINE LUI VLAD PLAHOTNIUC

02 iulie, 2020

Procuratura desfăşoară percheziţii la fostul sediu central al Partidului Democrat, care aparţine lui Vlad Plahotniuc. Potrivit agenţiei INFOTAG, procurorii au descins joi dimineaţa devreme.

Ofiţerul de presă al Procuraturii generale, Maria Vieru, a confirmat informaţia, menţionând că percheziţiile sunt efectuate de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Acțiunile procesuale au loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele vizând frauda bancară”, a spus ea.

Experții nu exclud că percheziţiile ţin de deputatul Ștefan Gaţcan. Luni, el a anunțat că pleacă din fracțiunea Partidului Socialiştilor și se alătură grupului „Pro Moldova”, iar marți a scris cererea de depunere a mandatului de deputat.

Liderul fracțiunii socialiste, Corneliu Furculiţă, a depus luni o cerere la Procuratura Generală precum că Gaţcan a fost mituit de grupul „Pro Moldova”, care este controlat de Plahotniuc.

La mijlocul lunii mai, procurorul general Alexandru Stoianoglo a spus că principalul beneficiar al furtului miliardului de dolari a fost Vladimir Plahotniuc, pe numele căruia a fost pornit un dosar penal pe trei capete de acuzare: crearea unui grup infracțional organizat, estorcare și escrocherii în proporţii deosebit de mari. În baza acestor acuzații, pe 22 mai instanța a decis arestarea lui Plahotniuc în absență pentru o perioadă de 30 de zile. Procuratura a trimis către SUA un pachet de documente privind extrădarea oligarhului, dar nu au fost întreprinse noi acțiuni procedurale împotriva lui.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.02 16:38 Vector
    Asta este un fel de sou in gust prost!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.