Social

PROCURATURA GENERALĂ SUSŢINE CĂ PERCHEZIŢIILE LA FOSTUL SEDIUL AL PDM SUNT LEGALE

03 iulie, 2020

Procuratura Generală susţine că percheziţiile desfăşurate în ajun la fostul sediul al Partidului Democrat (PDM) sunt legale. În cadrul acestora a fost reţinută o persoană, au fost confiscate documente şi tehnică de calcul.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, citat de agenţia INFOTAG, persoana reținută preventiv este șeful departamentului IT al PDM, el fiind bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

În document se menţionează că toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul din dosarele vizând frauda bancară.

Procuratura recunoaşte că, după mai multe amânări, demersul procurorului cu privire la autorizarea efectuării percheziției la fostul sediu PDM a fost respins de Judecătoria Chișinău, precum şi de Curtea de Apel.

„Însă în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, Procuratura a aflat despre evacuarea din fostul sediu PDM a bunurilor care au relevanță pe dosar, fapt ce a determinat ca procurorii să intervină imediat, în baza ordonanței emise în baza art.125 alin.(4) Cod de procedură penală, într-un caz ce nu suferă amânare”, susţin procurorii.

Potrivit lor, activitatea organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc și „frauda bancară”, ca una din părțile ei componente, sunt printre cele mai complexe cauze pe care le-a anchetat vreodată Procuratura și printre cele mai relevante din punct de vedere financiar pentru întreaga societate.

„Anume aceasta ne face să avem așteptări ca toate instituțiile statului, inclusiv sistemul judecătoresc, prin unii reprezentanți, dacă nu ne ajută în acest proces, atunci cel puțin să nu ne împiedice la fiecare pas”, susţine Procuratura Generală.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.06 12:53 Vica
    Tirziu, este prea tirziu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.