Social

PRIM-MINISTRUL A DISCUTAT SITUAŢIA EPIDEMIOLOGICĂ CU REPREZENTANŢII OMS ŞI ONU

07 iulie, 2020

Evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova și în regiune și eficiența măsurilor de prevenire a răspândirii infecției au fost discutate luni de prim-ministrul Ion Chicu cu şeful Oficiului regional al OMS, Igor Pokanevych, și coordonatorul rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, părţile au menţionat că evoluția pandemiei COVID-19 la nivel global îngrijorează specialiștii și demonstrează că sunt necesare măsuri publice educative. Răspândirea infecției e determinată de comportamentul public imprudent al oamenilor și pentru a preveni transmiterea bolii e necesar ca la nivel de societate să fie adoptate normele recomandate de specialiștii epidemiologi.

Igor Pokanevych și Simon Springett au apreciat drept eficientă activitatea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în combaterea crizei pandemice, și au anunțat despre disponibilitatea de a susține în continuare sistemul de sănătate al RM. A fost menționată competența medicilor moldoveni și modul în care își fac munca.

Ion Chicu a mulțumit Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Națiunilor Unite pentru suportul oferit RM în procesul de gestionare a situației epidemiologice.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.07 16:31 Fima
    Tot atsa numai pentru protocol!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.