Social

PREMIER: PARTICIPAREA PACIFICATORILOR MOLDOVENI LA OPERAŢIUNILE INTERNAŢIONALE CONSOLIDEAZĂ IMAGINEA ŢĂRII

10 iulie, 2020

Participarea pacificatorilor moldoveni la operaţiunile internaţionale de menţinere a păcii contribuie la consolidarea imaginea Moldovei pe arena internaţională. O declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul Ion Chicu, vineri, la ceremonia de detaşare a celui de-al 13-lea contingent de militari în provincia Kosovo.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a subliniat că, în ultimii ani, prin această zonă de conflict au trecut peste 480 de militari moldoveni, care au dat dovadă de o pregătire înaltă de luptă.

„Aflarea dumneavoastră în Kosovo este foarte importantă pentru stat. În astfel de misiuni, trupele moldovenești participă în diferite părți ale lumii. Acest lucru permite partenerilor să evalueze participarea noastră la operațiuni internaționale de menținere a păcii. Totodată, militarii îşi pot spori semnificativ profesionalismul. Datorită acestor contingente, creşte şi nivelul de pregătire al armatei în general”, a declarat șeful Guvernului.

El a apreciat rolul forțelor armate în lupta împotriva noilor provocări - pandemia de coronavirus.

„Aceasta înseamnă şi participarea la asigurarea securității localităţilor ţării, monitorizarea respectării măsurilor antiepidemice. S-au manifestat deosebit de bine mai ales medicii militari”, a spus Chicu, mulțumind autorităților din SUA și Italia pentru ajutorul acordat pentru detaşarea noului contingent.

Cel de-al 13-lea contingent al Armatei Naţionale va pleca în Kosovo duminică, 12 iulie. Acesta este format din 41 de militari, dintre care un ofiţer de stat major, un grup de genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare. Militari vor activa timp de şase luni în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, amplasată în localitatea Pech, Kosovo. Decizia de detaşare a militarilor Armatei Naţionale în misiunea KFOR a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova la 1 noiembrie 2013, iar primul contingent a fost detaşat pe 8 martie 2014.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.10 13:07 Petrea
    Pentru militarii nostii asa ceva este o cinstea!
  2. 2020.07.10 13:10 Galina
    Ce grafic si agenda incurcata fie care zi are dl Chicu, el vre sa rezolva tot singur-singurel.
  3. 2020.07.10 13:12 Fedor
    Ce uniforma frumoasa au militarii nostrii

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.