Social

VETERANII CONFLICTULUI ARMAT DE PE NISTRU AU DESFĂŞURAT O ACŢIUNE DE PROTEST LA PARLAMENT

16 iulie, 2020

Veteranii conflictului armat de pe Nistru au desfăşurat joi o acţiune de protest la Parlament, la care au participat câteva zeci de veterani.

Potrivit agenției INFOTAG, protestatarii au protestat împotriva „inacțiunii autorităților în legătură cu posturile instalate ilegal de administrația transnistreană în Zona de Securitate de pe Nistru”.

Veteranul Anatol Macovei a subliniat că „inacțiunea autorităților moldovenești este o trădare a intereselor naționale ale statului și o complicitate la infracţiunile separatiștilor”.

De asemenea, veteranii și-au exprimat dezamăgirea că promisiunile Guvernului de a-i sprijini nu au fost îndeplinite, inclusiv acordarea poliţelor medicale gratuite, precum și alte măsuri pentru protecția socială a veteranilor, a membrilor familiilor lor, precum și a familiilor victimelor.

Câţiva deputați din partidele de opoziție s-au întâlnit cu protestatarii, care le-au transmis cerinţele. Ei au cerut o întâlnire oficială cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu președintele Comisiei de securitate, Alexandru Jizdan, pentru a prezenta pachetul de cerinţe.

Veteranii susțin că autoritățile i-au intimidat, ca să nu participe la manifestații, iar transportatorii au fost avertizați despre interdicția de a transporta veteranii la Chișinău.

Cerinţele veteranilor au fost exprimate în Parlament de deputații de opoziție, Chiril Moţpan și Oazu Nantoi. În numele partidului Platforma DA, Moţpan a propus un proiect de declarație politică a Parlamentului pe acest subiect, dar propunerea sa a fost respinsă de majoritatea parlamentară. Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a declarat că proiectul este „politizat și agresiv, nu contribuie la consolidarea forțelor și la soluționarea problemei”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.16 14:40 Ion
    Acelasi lozinca - noi suntem popor...
  2. 2020.07.16 14:45 David
    Slab, foartye slab protest...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.