Social

PREMIERUL ION CHICU NU EXCLUDE CĂ AR PUTEA FI ÎNĂSPRITE MĂSURILE DE COMBATERE A PANDEMIEI

03 august, 2020
<mt_str50>

Prim-ministrul Ion Chicu nu exclude că ar putea fi înăsprite măsurile restrictive de combatere a pandemiei de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni dimineaţa, după şedinţa săptămânală cu Preşedintele şi speakerul Parlamentului.

„Vedem că numărul de cazuri de infecție cu coronavirus crește a doua săptămână la rând. La fel se întâmplă în întreaga lume, în regiune și în țările vecine. Iată de ce Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis extinderea restricțiilor până la 31 august. În caz de necesitate, ar putea fi introduse restricții suplimentare pentru a preveni răspândirea pandemiei”, a spus Chicu.

El a amintit că vineri a fost luată decizia de a închide bazinele şi piscinele.

„Din păcate, în ultimele două săptămâni de la deschiderea piscinelor, am văzut că acolo nu se respectă normele sanitar-epidemiologice. Dacă în decurs de o săptămână vor fi luate măsuri pentru înlăturarea neajunsurilor, atunci această decizie ar putea fi revizuită”, a spus premierul.

El a cerut respectarea strictă a restricțiilor pentru protejarea sănătății cetățenilor.

„Pe lângă riscurile pentru sănătate, aceasta reprezintă și cheltuieli bugetare mari. Vineri, am alocat încă 10 milioane de lei pentru a achita compensații medicilor care s-au îmbolnăvit de coronavirus. Se cheltuiesc sume enorme de bani pentru alte măsuri de protecție. Acești bani ar fi putut să nu fie cheltuiți, dacă ar exista mai multă responsabilitate din partea cetățenilor”, a subliniat Chicu.

El și-a exprimat speranța că la 1 septembrie se vor putea deschide în regim obişnuit atât instituțiile preșcolare, cât și școlile și liceele.

„Ne dorim mult acest lucru și luăm toate măsurile în acest sens. Guvernul a alocat 50 mi. lei pentru dozatoare și dezinfectanți pentru instituțiile de învățământ. Sperăm că vom putea începe anul școlar așa cum ne dorim cu toții”, a spus premierul.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

 1. 2020.08.03 12:23 David
  Tot ce faca si ce sa propune dl Chihu este corect!
 2. 2020.08.03 12:26 Vasila
  Bravo, dl Chicu, faceti bine pentru Moldova noastra, Moldova, care este pentru moldovenii in primul rind.
 3. 2020.08.03 12:28 Alexei
  Guvernul Chicu ajuta la toti da opozitia spune ca guvernu da putin bani/
 4. 2020.08.26 15:57 iulia
  presedintele igor dodon se odihneste la mare in rusia,cheltuie milioane si la reintoarcere nu sta in carantina,dar se distreaza,mai prost guvern nu exist!!!!
  ce fel de restrictii,cind politicienii nu respecta restrictiile,tilharilor ce sunteti!

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.