Social

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: DIN 26 DE MII DE PERSOANE INFECTATE CU CORONAVIRUS 18.5 MII. S-AU VINDECAT

06 august, 2020

Dintre peste 26 de mii de persoane infectate cu coronavirus în Moldova, 18,5 mii de persoane s-au recuperat deja. Potrivit agenției INFOTAG, această declarație a fost făcută miercuri seara, în cadrul unui briefing, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova, Constantin Rîmiș.

„Alți 251 de pacienți care s-au vindecat de coronavirus au fost externați din instituțiile medicale din țară. Astfel, în total, coronavirus s-au vindecat 18 418 persoane. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au murit alți 13 pacienți care au fost diagnosticați anterior cu coronavirus. Numărul total al victimelor pandemiei în Moldova a ajuns la 823 de persoane ”, a spus Rîmiș.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Moldova a depășit 26 de mii de persoane.

„Miercuri, au fost procesate 2058 de teste, dintre care 1562 sunt teste primare. Drept urmare, s-a dovedit că 408 dintre acestea au fost pozitive. Numărul total de persoane infectate este de 26.222. Pe întreaga perioadă de testare, în Moldova au fost efectuate 157 611 teste", a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății.

În prezent, în Moldova există 6981 de cazuri active de coronavirus, 442 de persoane sunt ăn stare gravă, inclusiv 42 de persoane conectate la un apratele de ventilare artificială a plămînilor..

Oficialul a cerut din nou cetățenilor să respecte cu strictețe măsurile de protecție contra infecției cu COVID-19.

„În spitale au fost echipate locuri suplimentare pentru pacienții cu coronavirus. Ministerul Sănătății ia toate măsurile pentru a depăși pandemia. Dar fără ajutorul cetățenilor, fără conștientizare din partea fiecărei persoane, nu putem face față acestei sarcini. Aceasta este cauza noastră comună, pandemia nu va dispărea de la sine, este necesar să luăm toate măsurile pentru protejarea împotriva virusului ”, a subliniat Rîmiș.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.07 19:06 David
    Asa impresie ca oamenii deja nu reactioneaza la COVID-19...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.