Social

POLIȚIA CERE DE LA PROTESTATARI SĂ RESPECTE LEGEA ȘI MĂSURILE DE SECURITATE

11 august, 2020

Comisariatul general al Poliției a chemat organizatorii și participanții la proteste, anunțate marți, „solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime”.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la site-ul web al instituției, poliția intenționează să facă tot posibilul pentru a asigura ordinea publică, traficul normal, precum și respectarea regulilor pentru prevenirea infecției cu virusul COVID-19. Pentru a face acest lucru, polițiștilor li se cere să mențină distanța socială și să folosească echipamente de protecție.

De asemenea, au solicitat „să se respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor; să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni; să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie; în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor".

Poliția i-a chemat pe manifestanți „să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist”.

Mesajul subliniază că „toate acțiunile ilegale comise în timpul evenimentului vor fi înregistrate și documentate în conformitate cu legea”.

Ieri, agenția INFOTAG a informat deja, că fermierii din 14 raioane ale Republicii Moldova și-au anunțat intenția de a organiza o acțiune de protest în teren, pe 11 august, solicitând convocarea unei sesiuni parlamentare pentru a rezolva problemele producătorilor agricoli, în legătură cu seceta.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.