Social

VETERANII CONFLICTULUI DE PE NISTRU AU PROTESTAT LA CHIŞINĂU, CERÂND DEMISIA LUI DODON

24 august, 2020

Câteva sute de veterani ai conflictului transnistrean au protestat ieri în centrul Chișinăului în faţa guvernului, cerând demisia președintelui Igor Dodon. Acțiunea a fost organizată de liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, și de persoane publice din Consiliul Național al Veteranilor


Potrivit agenţiei Infotag INFOTAG, protestatarii au ținut steagurile Uniunii Europene, Moldova și România, precum și sloganurile „Rusia, când ai să te saturi de pământ și de sânge_!”, „Frați români, treceţi Prutul!”. Cei adunați au scandat „Jos cu trădătorii!”, „Oamenii sunt cu noi!”, „Culiocul!”.

Veteranii și câțiva dintre simpatizanții lor au fost separați de clădirea guvernului de zeci de ofițeri de poliție. Din cauza vremii călduroase, forțele de ordine au distribuit apă protestatarilor și au întins un afiș nu departe de tribunĂ: "Vă mulţumim pentru protestul pașnic!"

Valeriu Covrig, membru al Consiliului Național al Veteranilor, a declarat că problema Moldovei este că a fost capturată de agenți de influență din Rusia.

„Nu suntem membri ai niciunui partid, dar avem propriile noastre convingeri. Astăzi, țara este literalmente în foc și este în pericol, așa că societatea civilă ar trebui să fie aici. Dodon ne-a adus sărăcia, avem un președinte care ne vinde și ne trădează. Jos cu trădătorul! Veteranii care au luptat pentru această țară, și-au vărsat sângele pentru asta, merită mai mult”, a spus el.

Discursurile altor protestatari s-au referit la aceea că republica a fost confiscată de grupuri mafiote care o fură, dezbină poporul, iar cumătrismul e la putere.

Organizatorii protestului au cerut protestatarilor să mențină distanța socială. Protestatarii au promis că vor organiza un alt protest în 27 august.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.24 13:53 Vlada
    Nu cred ca ei sunt puterea mare.
  2. 2020.08.24 13:54 Fima
    Cu cine ei stau cu Sandu sau Nastase?
  3. 2020.08.24 13:56 Simeon
    Cred ca ei vor mai mult stau ca Plahotniuc, care daca promita ceva asa si face!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.