Social

RENATO USATÎI VREA CA ZIUA DE 2 NOIEMBRIE SĂ FIE LIBERĂ PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI

16 septembrie, 2020

Autoritățile moldovenești, după ce au deschis secții de votare în incinta școlilor, ar trebui să declare data de 2 noiembrie zi liberă pentru elevi și profesori, - a declarat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, el a declarat miercuri într-o conferință de presă că „o astfel de măsură este extrem de importantă pentru a evita problemele legate de curățarea școlilor și tratarea acestora cu dezinfectanți”.

„Voi cita drept exemplu municipiul Bălți, unde lucrez ca primar. Din cele 58 de secţii de votare din oraş, 48 sunt situate în școli. Deschiderea lor în alte locuri este o prostie. Cetățenii s-au obișnuit să voteze în anumite locuri. Dar trebuie să înțelegeți că în ziua respectivă, mii de locuitori vor trece prin aceste secţii de votare. Apoi va fi numărarea. Adică, pe fondul amenințării pandemice, situația nu este ușoară. Pentru a evita un posibil focar de boală, pentru școlari și profesorii, 2 noiembrie ar trebui să fie declarată zi liberă, pentru a se face ordine şi dezinfectarea spaţiilor şcolilor", a sugerat politicianul.

El a criticat recomandările Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, care sugerează „evitarea înființării secţii de votare în școli”.

„Și unde să le deschizi? În farmacii, teatre sau discoteci? Cred că autoritățile locale se vor putea alătura procesului ulterior de curăţare a locurilor în care a avut loc votare”, crede Usatîi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.17 12:10 Vlad
    Locul teri dl Usatii deja are!!!
  2. 2020.09.17 12:15 Lorentio
    Dl Renato este patriot mare el nu sa tradeaza republica si cetatenii RM!
  3. 2020.09.22 14:03 Efim
    U nego golova rabotaet v pravilinom napravlenii, cito oceni horoso!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.