Social

​AVOCATUL COPILULUI A CONDAMNAT FOLOSIREA ÎN SCOPURI POLITICE A COPIILOR

18 septembrie, 2020
<mt_str50>

Folosirea copiilor în scopuri de promovare politică şi cizelare a imaginii publice este "revoltătoare, imorală şi umilitoare, indiferent de obiectivele politice sau de afaceri". Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, această declaraţie a fost făcută de Ombudsmanul pentru Drepturile Copilului Maia Bănărescu, după ce pe reţelele de socializare a apărut o fotografie, care arată doi copii cu primarul unui sat şi cu reprezentant al unui partid la ceremonia de deschidere a unei toalete într-o şcoală.

Ea a condamnat orice astfel de acţiuni, oricare ar fi scopul lor "de a sensibiliza publicul, sau pentru imagine".

"Copiii nu trebuie priviţi ca un mijloc pentru colectarea de aprecieri sau voturi. Copiii au, de asemenea, drepturi şi demnitate umană, pe care adulţii sunt obligaţi să le respecte şi să le trateze cu respect, dragoste, grijă şi atenţie", a subliniat Avocatul Poporului.

Ea a cerut politicienilor şi oficialilor să abandoneze astfel de practici, precum şi societăţii şi părinţilor - să descurajeze astfel de acţiuni şi să împiedice copiii să participe la ele.

Ombudsmanul le-a sugerat candidaţilor pentru viitoarele alegeri prezidenţiale şi echipelor lor "să abandoneze această practică vicioasă", recomandând, mai bine, "să doneze aceleaşi calculatoare şcolarilor din familii mari sau vulnerabile din punct de vedere social şi fără prea multă publicitate".

"Astfel de gesturi vor fi mult mai apreciate în societate şi vor avea un efect pozitiv şi asupra imaginii Dvs.", a subliniat ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.18 12:44 Efim
    Este corect da oleaca cu interzieri...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.