Social

CEI MAI MULȚI CETĂȚENI MOLDOVENI CRED CĂ ȚARA SE MIȘCĂ ÎNTR-O DIRECȚIE GREȘITĂ

24 septembrie, 2020

Două treimi dintre moldoveni cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Acest lucru este demonstrat de datele sondajului Vox Populi realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în septembrie 2020.

Șeful Asociației Victor Mocanu a declarat joi la o conferință de presă la Infotag că 65,9% dintre respondenți consideră că „țara se îndreaptă într-o direcție greșită” și doar 23,6% au o opinie contrară”.

Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj (50,5%) consideră că situația economică din țară în ultimii cinci ani s-a deteriorat „grav” sau „foarte grav” și 35,8% - că practic nimic nu s-a schimbat.

Răspunzând la întrebarea cu privire la propria situație financiară, 32,9% dintre respondenți au observat că s-a înrăutățit față de anul precedent, pentru 25,6% - nu s-a schimbat și 32,9% au menţionat că s-a îmbunătățit. În același timp, 54% dintre participanți nu sunt, în general, mulțumiți de situaţia lor actuală.

Cea mai mare îngrijorare în rândul cetățenilor este cauzată de sărăcie și prețurile ridicate (33,7%), propria sănătate și situația cu pandemia (20,1%), șomajul și lipsa locurilor de muncă (17,6%).

În același timp, 40,7% dintre respondenți apreciază situația socio-politică actuală din țară ca fiind „tensionată”, 31,9% - „nici tensionată, nici calmă” și 22,8% - „calmă”.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-22 septembrie. La el au participat 1189 de cetățeni din 85 de localităţi ale țării. Marja de eroare este de 3%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.