Social

COMISIA NAŢIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A APROBAT MECANISMUL DE GESTIONARE AL CRIZEI PANDEMICE

25 septembrie, 2020

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit un mecanism de gestionare a crizei pandemice pandemice pe baza evaluării situației epidemiologice, a capacității de monitorizare a sănătății publice și a sistemului de sănătate.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, conform deciziei adoptate ieri de Comisie, „se introduce un nou plan de pregătire și răspuns la infecția cu coronavirus, elaborat pe baza recomandărilor OMS, o strategie de evaluare și gestionare a riscurilor pentru a asigura eficacitatea și flexibilitatea măsurilor de sănătate publică și socială”.

Indicatorii de risc pentru transmiterea SARS-CoV-2 vor fi calculați de Agenția Națională de Sănătate Publică la fiecare 14 zile și supuși Comisiei pentru actualizări. La rândul său, acesta va atribui unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi un grad de pregătire pentru aceste riscuri pe teritoriul pe care îl gestionează.

Dacă o anumită unitate administrativ-teritorială prezintă un nivel de risc evaluat ca fiind „foarte ridicat”, aceasta poate servi drept motiv, pentru care Comisia să impună starea de urgență.

Comisia a autorizat organizarea de expoziții, festivaluri și târguri agricole specializate în conformitate cu Instrucțiunea privind măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

De asemenea, este permisă organizarea de evenimente în instituții precum teatrele, sălile de concerte și casele de cultură, cu prezența spectatorilor. Cu toate acestea, decizia finală privind reluarea activității instituțiilor culturale ar trebui luată de către fondatori numai dacă aceștia respectă toate cerințele instrucțiunilor.

Numărul de spectatori nu trebuie să depășească jumătate din capacitatea sălilor, cu o distanță socială de cel puțin 1,5 metri. Purtarea măștilor este obligatorie pe tot parcursul evenimentului, care nu trebuie să depășească două ore.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.