Social

SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ S-AU ÎNREGISTRAT CIFRE RECORD DE INFECTARE ŞI DE DECESE CAUZATE DE COVID-19

28 septembrie, 2020

Săptămâna trecută, în Moldova s-au înregistrat noi anti-recorduri în ce priveşte numărul de cazuri de infecție și decese cauzate de coronavirus. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, acest lucru este demonstrat de datele prezentate luni de către serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestora, într-o săptămână au fost înregistrate 4279 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar 84 de persoane au murit. Anti-recordurile la numărul de infecții au fost actualizate săptămâna trecută aproape în fiecare zi. De asemenea, a fost stabilit un anti-record pentru numărul de decese într-o singură zi – 19 cazuri. Sâmbătă s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri pentru întreaga perioadă de testare – 868 de cazuri într-o singură zi.

De asemenea, săptămâna trecută, pentru prima dată, s-au înregistrat peste 700 de cazuri de infecție într-o singură zi: 786 cazuri noi – miercuri, 721 – joi, 713 – vineri și 868 cazuri noi de COVID-19 – în ziua de sâmbătă.

Anti-recorduri s-au stabilit şi cu o săptămână mai devreme – 3618 cazuri noi de infectare şi 80 de decese.

În total, până în prezent, avem 50.875 de cazuri de infectare cu coronavirus, 37.842 de persoane și-au revenit, iar 1.287 au murit. Pentru moment 11.746 de cazuri sunt active.

În ultima săptămână, laboratoarele de stat și cele private au mărit ușor numărul de teste efectuate. Cu toate acestea, o singură dată s-au efectuat mai mult de trei mii de teste pe zi. În zilele obișnuite, se efectuează aproximativ 2500 de teste pe zi, iar în weekend, când laboratoarele private nu funcționează, aproximativ o mie. Şi asta în condiţiile în care în Moldova se înregistrează cel mai înalt nivel de rezultate pozitive în Europa – de la 20 la 30%.

Anterior, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că laboratoarele sunt capabile să facă până la 5000 de teste pe zi, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă. În total, din luna martie, au fost efectuate 275371 de teste, inclusiv cele repetate, care se efectuează după recuperarea pacienților.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.