Social

ÎN 26 DE RAIOANE ȘI ORAŞE ALE MOLDOVEI A FOST DECLARAT COD ROȘU DE CORONAVIRUS

29 septembrie, 2020

De la 1 octombrie, „codul roșu” al pericolului de COVID-19 va funcționa în 26 din 38 de unități administrativ-teritoriale de primul nivel din Moldova, inclusiv în Chișinău și Bălți.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, decizia respectivă a fost luată cu o seară înainte de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe baza unei analize a situației epidemiologice la fața locului.

De la începutul lunii octombrie, Moldova a introdus un nou sistem de evaluare a situației epidemiologice, conform căruia, o dată la două săptămâni, vor atribui niveluri de pericol „roșu, portocaliu, galben sau verde” zonelor. În funcție de aceasta, se vor schimba și restricțiile de carantină, prerogativa introducerii cărora a fost transferată comisiilor teritoriale de sănătate publică de comun acord cu Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Începând de joi, "codul roșu" va funcționa în Anenii Noi, Bălți, Basarabeasca, Cahul, Călăraşi, Chișinău, Cimișlia, Comrat, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Dubăsari, Edineț, Florești, Ialoveni, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rezina, Sângerei, Șoldănești, Strășeni, Telenești, Ungheni, Vulcănești și în toată Transnistria.

„Codul portocaliu” a fost atribuit raioanelor Briceni, Cantemir, Căuşeni, Ceadâr-Lunga, Fălești, Glodeni, Hâncești, Râșcani, Soroca, Ștefan Vodă și Taraclia.

„Codul galben” a fost stabilit doar pentru raionul Leova, unde s-a înregistrat cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultimele două săptămâni - 43 la 100 de mii de locuitori.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.29 18:48 Alexei
    Nu stiu daca asta da macar ceva-ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.