Social

AMBASADOAREA REGATULUI SUEDIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA A SOLICITAT DE LA CEC INFORMAȚII SUPLIMENTARE PRIVIND MODALITATEA DE FINANȚARE A CAMPANIILOR ELECTORALE DE CĂTRE PARTIDELE POLITICE

01 octombrie, 2020

Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, a solicitat de la Comisia Electorală Centrală (CEC) informații suplimentare privind modalitatea de finanțare a grupurilor de inițiativă și a campaniilor electorale de către partidele politice. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al CEC, diplomatul s-a adresat o astfel de cerere, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu președintele CEC Dorin Cimil și secretarul Comisiei, Maxim Lebedinschi.

Anna Lyberg a vizitat CEC-ul, împreună cu noul ofițer politic al ambasadei, Erik Wirkensjo, pentru familiarizarea cu principalele acțiuni întreprinse de către CEC pentru buna organizare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Ambasadoare a reiterat deschiderea de a continua suportul pentru dezvoltarea proceselor democratice din Republica Moldova și a subliniat importanța scrutinului din acest an, care va reprezenta un test pentru respectarea standardelor internaționale în materie electorală.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.01 10:35 David
    Aici este cea mai mare buba si autoritatii stiu despre asta.
  2. 2020.10.01 15:20 Ana
    Ambasador are dreptate!
  3. 2020.10.01 15:21 Vizir
    CEC a facut asta special inpotriva dna Sandu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.