Social

MINISTRUL EDUCAȚIEI CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂȚILE DE LA CHIȘINĂU PRACTICĂ STANDARDE DUBLE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

16 octombrie, 2020

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat autoritățile publice locale din municipiul Chișinău pentru aplicarea standardelor duble în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat jurnaliștilor în ajun, comentând sărbătorirea Zilei Oraşului.

„Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de altă parte, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției. E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”, a declarat Igor Șarov.

El a spus că în continuare va insista asupra respectării măsurilor de precauție pentru a proteja copiii și educatorii de infectare.

„Vreau însă să insist asupra obligației fiecăruia de a se proteja și de a-i proteja pe cei din jur. În contextul pandemiei, vreau să reamintesc importanța părinților în viața școlii: părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală, ceea ce produce, evident, un disconfort”, a spus ministrul Educației.

În data de 14 octombrie, Primăria Chișinău și preturile capitalei au organizat concerte și alte evenimente cu ocazia Hramului Oraşului. Sute de oameni, fără a se conforma la măsurile epidemiologice de bază, au participat la liturghia sfântă și spectacole festive din centrul Chișinăului. Printre invitați s-au numărat președintele Igor Dodon și primarul Chișinăului Ion Ceban cu familiile lor.

Anterior, Igor Șarov l-a criticat deja pe președintele Igor Dodon, care a frecventat școlile fără mască. După acest caz, ministrul Educației a emis un ordin, prin care politicienilor li se interzice să viziteze instituțiile de învățământ în perioada pandemiei. Drept răspuns, Igor Dodon a spus că îl poate demite pe ministrul Educației foarte repede, dar nu va face acest lucru, pentru a nu agrava relațiile din coaliția de guvernământ.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.16 11:44 Efim
    Bravo! Asa si trebue.
  2. 2020.10.16 11:54 Arcadie
    De ce el este atit de agresiv si nu iubeste pe dl Dodon.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.