Social

GRAȚIE SUA, ÎN MOLDOVA VA FI DESCHIS UN CENTRU DE JUSTIȚIE FAMILIALĂ

20 octombrie, 2020

Cu sprijinul partenerilor americani, în anul 2021, în R. Moldova va fi creat un Centru de Justiție Familială. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este prevăzut într-un Memorandum de înțelegere încheiat luni între Ministerul afacerilor Interne (MAI) și Fundația Te Doy (FTD).

La evenimentul de semnare a participat, Ambasadorul SUA la Chișinău E.S. Dereck J. Hogan, Secretarul general al MAI, Ianuș Erhan, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, președintele și co-fondatorul FTD, Mark Williams.

În cadrul prezentării, Ambasadorul SUA a adus mulțumiri ministrului afacerilor interne Pavel Voicu, pentru implicarea și aportul adus la inițierea acestui proiect important pentru R. Moldova, acest Centru fiind o componente importantă în activitatea Poliției Naționale.

Secretarul general al MAI, Ianuș Erhan, a menționat despre importanța semnării acestui Memorandum, care va consolida activitatea autorităților implicate, în vederea realizării planului comun de acțiuni și oferirea unui serviciu specializat de calitate cetățenilor. Totodată, el a apreciat din numele conducerii MAI suportul oferit de SUA.

Partenerii intenționează să coopereze prin schimb de experiență și cele mai bune practici în domeniul înființării unui centru pilot de justiție familială, care să integreze aplicarea multidisciplinară a legii, servicii juridice, sociale și de sănătate pentru asistarea victimelor violenței de gen și ale traficului de persoane prin instruire, asistență tehnică și activități de consolidare.

MAI este autoritatea coordonatoare a Centrului și instituția care va gestiona activitatea lui, iar Fundația Te Doy va furniza toate serviciile, echipamentele și facilitățile necesare pentru realizarea acestui grant.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.20 11:39 David
    De c e SUA sustina atit de activ numai politistilor?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.