Social

SUEDIA OFERĂ SUPORT FINANCIAR PENTRU PROMOVAREA DREPTURILOR OMULUI PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

23 octombrie, 2020
<mt_str50>

Nouă organizații de drepturile omului de pe ambele maluri ale Nistrului vor promova drepturile persoanelor din grupurile vulnerabile, contribuind astfel la depășirea barierelor comunitare pe care le întâmpină acestea atunci când își revendică drepturile.

Potrivit agenției INFOTAG, asistența este oferită prin intermediul PNUD, în cadrul programului comun ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, implementat de șase agenții ONU în Moldova și finanțat de Suedia.

La concursul de granturi au participat 15 organizații care promovează drepturile omului pe ambele maluri ale Nistrului. Granturi în valoare totală de $45 mii de dolari au primit nouă dintre organizațiile participante.

Proiectele câștigătoare prevăd implicarea societății în promovarea participării persoanelor din grupurile vulnerabile în activități sociale și economice, instruire juridică și de advocacy pentru comunitatea persoanelor care trăiesc cu HIV, dar și instruirea economică a persoanelor cu dizabilități.

Granturi au mai fost oferite pentru creșterea abilităților persoanelor în etate de a folosi tehnologiile informaționale, dezvoltarea de servicii sociale comunitare pentru persoanele din grupurile vulnerabile, dar și pentru familiile care au în îngrijire copii cu dizabilități.

Acesta este primul apel de granturi pentru organizațiile de drepturile omului de pe ambele maluri ale Nistrului organizat de programul comun ONU, finanțat de Suedia. Următorul apel de granturi va fi lansat până la sfârșitul lui 2020.

Programul se desfășoară în perioada 2019-2022 și contribuie la implementarea reformelor orientate spre drepturile omului pe ambele maluri ale Nistrului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.23 18:53 Galina
    Acest suport finaciar este bine venit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.