Social

UN BIROU DE AVOCAȚI ATACĂ ÎN JUDECATĂ DECIZIA CU PRIVIRE LA OBLIGATIVITATEA DE A PURTA MĂȘTI ȘI ÎN SPAȚII PUBLICE DESCHISE

23 noiembrie, 2020

Un birou de avocați atacă în judecată prevederea din hotărârea Comisiei municipale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 20 noiembrie prin care s-a instituit obligația de purtare a măștilor în spațiul public deschis pe teritoriul municipiului Chișinău. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat luni pe pagina sa de Facebook, avocatul Iulian Rusanovschi.

Potrivit avocatului, această măsură „încalcă grav drepturile constituționale la libera circulație și la viața privată”.

„Aceste drepturi pot fi îngrădite doar prin legi adoptate de Parlament, conform deciziei Curții Constituționale din 23 iunie 2020. Oamenii poartă aceeași mască săptămâni întregi și se intoxică de la mizeria depusă pe ea. Acest factor nu are importanță pentru autorități. Dezgustător și abuziv. Asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și vădesc tendințele autoritare ale membrilor Comisiei, tendințe care trebuie oprite prin revocarea hotărârii de către instanța de judecată competentă”, consideră Rusanovschi.

El a spus că a fost deja depusă o contestație la instanță.

„Vom reveni cu detalii privitoare la punerea pe rol a cauzei și data ședinței de judecată. Îndemnam toată lumea sa își apere drepturile constituționale și sa conteste orice măsura abuziva impusă în numele unei cauze aparent nobile: lupta cu un virus ce nu poate fi oprit prin purtarea măștilor pe străzi (nu exista nici un studiu medical în acest sens)”, a declarat avocatul.

Avocații sugerează ca autoritățile guvernamentale locale să ia alte măsuri pentru combaterea COVID-19, de exemplu, compensarea anumitor medicamente.

„Nu poți lupta cu un virus prin metode disperate, barbare și bolșevice. În țări ca Bulgaria, Danemarca, Suedia, Olanda, unde măștile nu sunt obligatorii nici în spații închise, rata îmbolnăvirilor este net inferioară față de Republica Moldova”, a menționat avocatul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.23 16:56 David
    Ce asta, curioz?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.