Social

PROIECT DE COOPERARE INTENSIVĂ ÎNTRE VOLUNTARII DIN MOLDOVA ȘI LETONIA

27 noiembrie, 2020

Un exemplu de cooperare intensivă între voluntari a fost demonstrat de organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) din Moldova și Letonia. De câteva luni, acestea au unit oameni în lupta împotriva COVID-19.

Potrivit agenției INFOTAG, într-un proiect comun de cooperare bilaterală numit „Inițiativă Împreună Împotriva COVID-19”, ONG-ul leton Paliec majas = Viegli palidzet („Rămâi acasă = Ușor de ajutat”), împreună cu alte organizații din Letonia, au lucrat cu ONG-ul moldovenesc „Iniνiativa Împreună Împotrivă COVID -19 - Voluntar.md”.

Scopul cooperării este combaterea consecințelor pandemiei prin reunirea persoanelor din Moldova și Letonia, care doresc să ofere sprijin, dar care nu au suficient timp sau informații relevante.

Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Letoniei în Moldova, Uldis Mikuts, a participat la conferința dedicată finalizării proiectului finanțat de statul leton.

Diplomatul a spus că Moldova a fost un beneficiar prioritar al ajutorului Letoniei din 2005.

Ambasadorul a menționat importanța muncii comune a mișcărilor sociale letone și moldovenești în lupta împotriva consecințelor COVID-19. El și-a exprimat încrederea că cooperarea bine stabilită a voluntarilor celor două țări va continua.

Participanții la conferință au fost de acord că evenimentul final nu este sfârșitul cooperării, ci începutul unor acțiuni importante ale voluntarilor din Letonia și Moldova pentru a implica municipalitățile din cele două țări în implementarea instrumentelor de sprijinire a persoanelor în contextul pandemiei COVID-19.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.27 13:03 Marina
    Bine ca asa ceva este si la noi in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.