Social

MOLDOVA A PRIMIT UN AJUTOR ÎN VALOARE DE UN MILION DE EURO DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ

30 decembrie, 2020

Un ajutor în valoare de un milion de euro a fost oferit Moldovei de către Uniunea Europeană, pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Potrivit INFOTAG despre acest lucru a fost scris pe site-ul web al delegației UE în Moldova.

Asistența include 34 de ventilatoare pentru tratamentul pacienților cu forme severe de COVID-19, care necesită respirație artificială și 41 de monitoare de monitorizare a pacienților. De asemenea, lotul de asistență include consumabile pentru echipamentul medical donat anterior, 356 concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre pentru a asigura îngrijiri medicale neîntrerupte și de înaltă calitate pentru copii și adulți.

„Echipamentul medical a sosit în țară datorită sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății ca parte a inițiativei UE „Solidaritate în numele sănătăţii”, pentru a combate pandemia COVID-19 în țările Parteneriatului estic. Costul echipamentelor medicale este de aproximativ 1 milion de euro, iar acesta reprezintă una dintre cele mai mari donații de la Uniunea Europeană și OMS ”, se arată în comunicat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.05 17:24 Lera
    Bine ca nimeni nu sa uita despre noi, moldoveni...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.