Social

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII PLANIFICĂ SĂ ÎNCEPĂ VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 PÂNĂ LA SFÂRȘITUL IERNII

12 ianuarie, 2021

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale speră să primească primul lot de vaccin COVID-19 până la sfârșitul lunii ianuarie, astfel încât să înceapă vaccinarea gratuită a grupului țintă cu risc special în februarie.

Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost afirmat luni într-o conferință de presă de către ministrul de stat Tatiana Zatîc, prezentând Planul național de imunizare împotriva coronavirusului.

Conform documentului, populația Moldovei va fi vaccinată în trei etape. Primii care vor primi vaccinul vor fi angajații sistemului de sănătate, precum și protecția socială. În cea de-a doua etapă, va fi vaccinată populația de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, angajații sistemului de învățământ, angajații agențiilor de aplicare a legii. În a treia etapă va fi imunizată restul populației republicii.

În prima etapă, este planificată vaccinarea a până la 10% din populația țării, într-a doua este stabilit de a ajunge până la 20%, iar în a treia - până la 50%.

Autoritățile acum așteaptă să primească vaccinul Pfizer de la Organizația Mondială a Sănătății, UE și țările donatoare. Președintele României, Klaus Iohannis, care a vizitat recent Chișinăul, a promis că țara sa va da Moldovei 200 de mii de doze de vaccin.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 11:14 Ana
    Noi trebue sa rezistam...
  2. 2021.01.12 11:28 Gerasim
    Noi trebue si sa cumparam vaccina inpotriva COVID-19.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.