Social

EX-AMBASADOR AL MOLDOVEI ÎN RUSIA ANDREI NEGUŢA A FOST TRANSFERAT DIN ARESTUL DE LA DOMICILIU UNTR-UN CENTRU DE DETENŢIE PREVENTIVĂ

13 ianuarie, 2021

Fostul ambasador al Moldovei în Rusia, Andrei Neguţa, a fost transferat marţi din arestul la domiciliu la un centru de detenţie preventivă. După cum relatează INFOTAG, această decizie a fost luată marţi de Curtea de Apel Chişinău.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauzelor Speciale, a declarat reporterilor că procurorii au contestat decizia instanţei de fond, care, la 30 decembrie, a decis arest la domiciliu de 30 de zile pentru Neguţa. Procurorii au cerut iniţial arestarea acuzatului, dar instanţa a luat o altă decizie. Marţi, Curtea de Apel a schimbat măsura de prevenţie.

La începutul lunii decembrie, fostul preşedinte al Moldovei, Igor Dodon, a semnat de urgenţă un decret prin care îl retrăgea pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. Neguţa s-a întors la Chişinău la sfârşitul lunii decembrie. După două interogatorii la Procuratură, acesta a fost acuzat de implicare în contrabanda cu steroizi anabolizanţi.

La începutul lunii decembrie, Serviciul Vamal al Moldovei a anunţat reţinerea unui transport contrabandă cu un lot mare de steroizi anabolizanţi. Încărcătura de 350 kg, în valoare de aproximativ 400 de mii de euro, a fost găsită în portbagajul unui microbuz cu numere diplomatice, care se îndrepta de la Chişinău la Moscova prin punctul de frontieră Palanca-Mayaki de la frontiera moldo-ucraineană.

Şoferul microbuzului ambasadei cu numere diplomatice a fost reţinut la 5 decembrie 2020, precum şi o altă persoană implicată. Diplomatul se declară nevinovat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.