Social

CONSILIER PREZIDENȚIAL CERE POLITICENILOR SĂ RENUNŢE LA DECLARAȚII PRIVIND VACCAREA COVID-19

19 ianuarie, 2021

Fostul ministru al Sănătății, consilier al președintelui Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a cerut tuturor politicienilor să renunţe la declarațiile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit INFOTAG, ea a anunțat acest lucru luni seara la Pro TV.

În ajun, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat efectele secundare ale vaccinului Pfizer și a subliniat că are încredere doar în vaccinul rusesc „Sputnik V”.

„Dacă există posibilitatea de a fi vaccinat, voi fi vaccinat doar cu vaccinul rusesc”, a subliniat Dodon.

Comentând aceste afirmații, Nemerenco a spus că politicienii nu ar trebui să evalueze vaccinurile și să intervină în gestionarea situației pandemice.

„Dodon a declarat anterior că este„ un pic doctor ”. Cu toții am văzut cum el și guvernul său au gestionat pandemia. A fost teribil! Lasă-i să stea departe de medicamente și să nu să se implice problemele de sănătate ”, a spus Nemerenko.

Ea a menționat că autoritățile moldovene nu erau complet pregătite să înceapă procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit acesteia, Planul Național de Imunizare a fost aprobat în urmă cu doar o săptămână.

„În timp ce întreaga lume se pregătea pentru începerea vaccinării începând cu noul an, prim-ministrul a spus că vaccinarea nu va începe în Moldova înainte de Paște (mai 2021). Și este de înțeles de ce: nu s-a făcut nimic din punct de vedere logistic, planul de vaccinare nu a fost dezvoltat, nu a existat pachetul necesar de documente. Acum acest plan este, a fost tradus şi în engleză. De asemenea, s-a plătit deja pentru două frigidere pentru depozitarea vaccinului Pfizer. Vor ajunge în Moldova până la sfârșitul lunii ianuarie, după care ne așteptăm să primim vaccinul în sine ”, a subliniat Nemerenco.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.19 15:45 Grigore
    Noi nici un caz nu trebue sa facem politica la problema vaccinarii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.