Social

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII NEAGĂ INFORMAŢIILE PRIVIND NIVELUL DE PREGĂTIRE PENTRU RECEPŢIONAREA VACCINULUI ANTI-COVID-19

20 ianuarie, 2021

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi-a exprimat dezacordul faţă de "declaraţiile publice care oferă informaţii denaturate cu privire la nivelul de pregătire a ţării pentru recepţionarea vaccinului împotriva COVID-19, precum şi acţiunile Ministerului de a asigura Republica Moldova cu vaccin." Potrivit INFOTAG, Ministerul Sănătăţii a anunţat acest lucru pe site-ul instituţie şi în reţelele sociale.

Potrivit comunicatului, în vara anului 2020, Ministerul Sănătăţii a expediat o scrisoare de intenţie Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a participa la programul COVAX, iar la 30 iulie, Moldova a primit dreptul de a accesa vaccinurile împotriva COVID-19. În decembrie, cu asistenţa OMS şi UNICEF, Ministerul Sănătăţii a pregătit toate documentele necesare pentru recepţionarea lor.

De asemenea, Ministerul a respins afirmaţiile că nu are condiţii de păstrare a vaccinului la -70 В° C. Potrivit acestuia, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică are deja capacitatea de a stoca 140 de mii de doze de vaccin la această temperatură, iar până la sfârşitul lunii ianuarie capacitatea va fi mărită cu încă 400 de mii de doze.

După cum a informat anterior INFOTAG, consilierul prezidenţial Ala Nemerenco le-a criticat ieri pe autorităţi, considerând că "sunt în totalitate nepregătiţi să înceapă procesul de vaccinare împotriva COVID-19".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.20 11:39 David
    Noi nu trebue sa uitam in ce starea financiara este acum Moldova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.