Social

OAMENII DE ȘTIINȚĂ DIN MOLDOVA SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA UN CONCURS DE ELABORARE A PROGRAMELOR PENTRU COMBATEREA REZISTENȚEI LA ANTIBIOTICE

20 ianuarie, 2021

Inițiativa comună privind rezistența la antimicrobiene (JPIAMR) a anunțat un concurs de elaborare a programelor pentru combaterea acestui fenomen.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul Vecinătatea Estică, concursul este finanțată de Comisia Europeană și include 30 de organizații din 21 de țări membre JPIAMR, inclusiv Moldova (Agenția pentru Cercetare și Dezvoltare - ANCD). Bugetul estimativ al concursului este de 24,9 milioane EUR.

JPIAMR este o platformă globală a 28 de țări membre care se angajează să oprească creșterea rezistenței la antimicrobiene (antibiotice) printr-o abordare One Health. Planul strategic european de acțiune privind această problemă solicită un „răspuns inovator, eficient și durabil” din partea UE și a statelor membre.

Pe 28 ianuarie, va avea loc un seminar în cadrul căruia solicitanţii vor obţine informaţii cu privire la condiţiile de participare la concurs și cu instrumentul de căutare a partenerilor. Termenul limită pentru depunerea propunerilor preliminare este 16 martie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.20 18:19 Zosim
    Nu cred ca noi avem savantii in asa innalt nivel...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.