Social

VICEPREŞEDINTELE PARLAMENTULUI SPERĂ CA „REACŢIA NEGATIVĂ A LUI DODON ȘI COLEGILOR SĂI SĂ NU PROVOACE CONFLICTELE INTERETNICE”

22 ianuarie, 2021

Vicepreședintele Parlamentului și al Partidului Platformei DA, Alexandr Slusari, a scris pe rețelele sociale că reacția lui Dodon şi ai colegilor săi referitor la decizia Curții Constituționale cu privire la limbi este negativă și pregătită din timp.

Potrivit INFOTAG, el crede că „limba rusă în Moldova este deja suficient de protejată, în comparație cu multe foste republici ale URSS”.

„Sunt peste 200 de școli cu predare în limba rusă. Există zeci de portaluri de ştiri interne și emisiuni de televiziune, acces gratuit la toate tipurile de mass-media străină în această limbă, fără restricții de internet. Economia de piață a rezolvat problema limbii în magazine și în piețe. Văd o mare problemă doar în absența unei politici de stat și a unui program pentru studierea limbii române de către reprezentanții altor națiuni”, a spus Slusari, numind„ rușinos să trăiești în țară atât de mulți ani și să nu știi limba de stat”.

El a numit legea privind limbile, adoptată la 16 decembrie 2020, „neconstituțională”, exprimând, spre deosebire de socialiști, opinia că „țara se întoarce din ce în ce mai mult în anii 90, tulburi nu din cauza limbii, ci pentru că a devenit un câmp de rivalitate între grupurile criminale ale lui Plahotniuc, Şor, Dodon, Platon. "

„Pentru a-și acoperi natura criminală, politicienii controlați de mafia provoacă discordie interetnică în societate. În timp ce cetățenii se vor determina în ce limbă este mai bine să înjure în condiții de sărăcie totală și corupție, grupurile internaționale de infractori îi vor jefui pe toţi. Dar ultimele alegeri au arătat că oamenii încă vor să fie rezolvate mai mult problemele socio-economice și sunt sătui de corupție ”, a spus Slusari, exprimându-și speranța că „încercările lui Dodon și ale foştelor și actualilor săi complici mafioţi, de a provoca un conflict interethnic, vor eșua ”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.22 16:27 Arcadie
    Despre Dodon, Sor, Plahotniuc si Platon dl Slusari are dreptate. Asa si este.
  2. 2021.01.22 16:31 David
    Totii trebue cunoaste limba de stat anuma asa cum cunoaste dl Slusari Alexandru.
  3. 2021.01.22 16:33 Mariica
    Tacoi pozitiei gospodin Slusari mojet obiediniti vsh etnosov v nasei Moldove.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.