Social

FRACȚIUNEA PLATFORMEI DA CERE O AUDIENȚĂ ÎN PARLAMENT PRIVIND CREȘTEREA PREȚURILOR MEDICAMENTELOR

26 ianuarie, 2021

Fracțiunea Platformei DA a propus audierea conducerii Agenţiei medicamentului în comisia parlamentară pentru sănătate cu privire la creșterea prețurilor la medicamente.

Potrivit INFOTAG, liderul fracțiunii, Alexandr Slusari, a susținut că a primit „multe reclamații din partea populației după ce Agenția, prin ordinul din 31 decembrie 2020, a stabilit noi prețuri minime pentru medicamente”.

„Cetățenii se plâng, în special, de creșterea prețurilor cu 40-50% la medicamentele necesare pentru tratarea COVID-19”, a scris el.

Potrivit lui Slusari, „într-o situație de haos guvernamental, Parlamentul trebuie să controleze procesele socio-economice înainte de dizolvarea acestuia”.

În același timp, Agenția medicamentului a declarat că informațiile despre creșterea prețului medicamentelor nu sunt adevărate.

„În urma analizei efectuate a fost stabilit că prețurile producătorilor pentru medicamente nu depășesc normele stabilite de lege. Rețineți faptul că prețurile înregistrate în Catalogul național de prețuri sunt mai mici decât în alte țări, iar prețul înregistrat în lei pentru unele medicamente este mai mare datorită devalorizării monedei naționale ”, notează Agenția.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.26 11:55 Fima
    In partidul Da dl Slusari este cel mai activ, efectiv si rezultativ, parca el este lider da nu Andrei Nastase.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.